понедельник, 24 июня 2013 г.

Пауло Коельйо «Рукопис, знайдений в Аккрі»

  





Всі фото були зроблені у травні

Стилет чи стилос? — не збагнув.
 Двояко Вагаються трагічні терези.
(Євген Маланюк)

Життя дуже крихка річ. Вчора – ти спокійно собі живеш, працюєш, кохаєш. А завтра, завтра може вже й не бути. Війна не пощадить нікого, вона зруйнує прекрасне місто, принісши загибель багатьом мирним жителям. Тож у мешканців Єрусалима є тільки сьогодні. Дивак Копта зібрав людей на площі аби говорити. Говорити про те, що кожного з них турбує найбільше. Грек відповість на запитання про поразку, самотність, страх, кохання, тривогу, чудо…
Дивна книжка.  З одного боку, цікаві відповіді Копти, на не менш цікаві запитання городян. Але… Не перед обличчям смерті. Я б не хотіла вести балачки, коли потрібно діяти. Я би гарячково шукала вихід, готувала зброю, або пакувалася. Не сиділа і не слухала б. Мені так здається.
До того ж, відповіді Копти, хоч і цікаві, та далеко не завжди конкретні. Погодьтеся, якщо людина готується завтра померти, вона хоче чути правду, хоче дізнатися більше.
В принципі, книжка непогана. Вона заслуговує на те, аби бути у домашній бібліотеці. Її буде приємно час від часу перечитувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий